Handleiding verwerken bestelling Yes, je hebt iets verkocht! Om je bestelling succesvol te verwerken, volg je gemakkelijk onderstaande stappen. Loop je ergens vast in het proces, neem dan contact met ons op via verkopen@laifkids.nl Het accepteren van je bestelling dien je zo snel mogelijk te doen, maar uiterlijk binnen 5 werkdagen.


Stap 1 - Inloggen 

Log in op je verkopersaccount.

Stap 2 - Open de bestelling

Ga via het menu naar Bestellingen en klik op > Mijn bestellingen. Open de bestelling door te klikken op het blauwe stippellijntje.

Stap 3 – Controleer de bestelling

Controleer de bestelling. Zijn alle gegevens correct? Dan kun je de bestelling afronden door op de blauwe knop ‘Accepteer’ te klikken. Is het plotseling toch niet mogelijk om de bestelling te leveren? Klik dan op de rode knop ‘Annuleer’ en selecteer de reden van annulering. De terugbetaling aan de klant wordt automatisch in gang gezet. 

Stap 4 – Accepteer de bestelling

Door op de blauwe knop ‘Accepteer’ te klikken verschijnt er een automatische pop-up met daarin het verzoek om nogmaals de bestelling te accepteren.

Stap 5 – Kies een verzendmethode 

Na het accepteren van de bestelling verschijnt er wederom een automatische pop-up met het verzoek ‘kies een verzendmethode’. Selecteer de verzendmethode die de klant heeft gekozen. Er zijn twee mogelijkheden: Ophalen of PostNL verzending. Hieronder beschrijven we de stappen die je moet doorlopen afhankelijk van het type verzendmethode gekozen door de klant. De gekozen verzendmethode kun je vinden in het blok ‘Status bestelling’ onder het kopje verzendmethode.


Verzendmethode: Ophalen
Stap 1: Kies verzendmethode ‘Ophalen’
Stap 2: Noteer eventueel iets in de notitie velden (deze velden zijn puur
voor jezelf en ziet de klant niet) en klik op de blauwe knop 'Bevestigen'
Stap 3: Het kiezen van de juiste verzendmethode is voltooid
Stap 4: Je kunt vanaf nu een afspraak maken met de klant om de bestelling op te laten halen. Je kunt zelf contact opnemen met de klant middels de tekstlink ‘Chat met klant’ zichtbaar op de bestelling.
Stap 5: De bestelling is opgehaald.  Klik in de bestelling in het blok ‘Bestelstatus’ op ‘Afleverdatum invullen’. Hier vink je het vakje ‘Afgeleverd’ aan en vul je de datum in wanneer de klant de bestelling heeft opgehaald (let op: je kunt niet terug in de tijd. Is de bestelling gisteren opgehaald, noteer dan de afleverdatum van vandaag). Kies vervolgens voor ‘Opslaan’. De status van je bestelling veranderd nu automatisch in ‘Afgeleverd’. Je ontvangt jouw omzet binnen 5 werkdagen op je rekening.

Verzendmethode: PostNL verzending
Let op: het is belangrijk dat je het juiste label selecteert gekozen door klant maar ook passend bij het product, zie hiervoor status bestelling > verzendmethode. In onderstaande tabel kun je aflezen welk type label hoort bij welk type verzendtarief.
Keuze verzendlabel
Brievenbuspakket
Standaard & XL pakket*
Type pakket
Brievenbuspakket
Standaard pakket
XL pakket
Formaat pakket
38 x 26,5 x 3,2 cm
100 x 50 x 50 cm
176 x 78 x 58 cm
Gewicht
Maximaal 2 kg
 0 - 10 kg 
0 - 23 kg
Prijs
€ 4,10 
€ 6,75 
€ 13

*PostNL maakt voor standaard- en XL pakketten hetzelfde verzendlabel aan. De prijs wordt bepaald o.b.v. het gewicht en de afmeting van het pakket (€6,75 voor een standaard pakket, €13,00 voor een XL pakket).

Stap 1: Kies verzendmethode ‘PostNL verzending’
Stap 2: Selecteer het juiste type pakket van PostNL 
Stap 3: Selecteer het tijdstip waarop je verwacht het pakket te versturen (is een indicatie voor Post NL)
Stap 4: Ga ‘Akkoord met verzendmethode’ door de checkbox aan te vinken. 
Stap 5: Klik op ‘Aanmaken verzendlabel’
Stap 6: het verzendlabel wordt automatisch gegenereerd. Op je laptop verschijnt deze automatisch in je scherm. Druk deze direct af of download deze en print later. Heb je geen pop-up gezien of doe je alles via je mobiel? Geen probleem! Het verzendlabel kun je vinden in het blok ‘Download PostNL verzendlabel’. Klik op ‘Actions’ en ‘Download PostNL label’
Stap 7: Je bent klaar om het pakket te versturen! Zorg dat je dit uiterlijk binnen 5 werkdagen doet. Verpak het pakket stevig en zorg dat het verzendlabel goed zichtbaar is. Je kunt de status van de levering volgen door in je bestelling te kijken. Nadat de bestelstatus (automatisch) is gewijzigd in status ‘Afgeleverd’ ontvang je jouw betaling binnen 5 werkdagen op je rekening.

TIP: vergeet niet de artikelen uit je account te verwijderen die je hebt verkocht en je niet opnieuw gaat verkopen. Zo blijft het platform sneller draaien en houd je zelf een overzichtelijk account.