Consumeer jij al duurzaam en let je op waar producten worden gemaakt en van welke grondstoffen of ben jij hier totaal nog niet mee bezig? In onderstaande artikel leggen we uit waarom het verduurzamen van onze economie zo belangrijk is en hoe jij kunt bijdragen door spullen te kopen en verkopen via Laif kids.

Terug naar de basis: van lineair naar circulair

Wat is een circulaire economie? In een circulaire economie maken we van afval weer nieuwe producten en gebruiken we materialen telkens opnieuw. We nemen afscheid van wegwerpproducten, zoals plastic bestek dat maar één keer gebruikt wordt en daarna via de vuilnisbak in de verbrandingsoven belandt.

Op dit moment is onze economie nog niet circulair, maar lineair. In een lineaire economie heb je veel nieuwe grondstoffen nodig en is er veel afval. Onderstaande afbeelding laat het verschil tussen een lineaire economie en een circulaire economie, met veel hergebruik, weinig nieuwe grondstoffen en weinig afval, goed zien.

Circulaire economie

De trap tegen troep laat zien hoe het wél kan!

De Trap tegen troep laat stap voor stap, of beter trede voor trede, zien hoe we anders met onze spullen en ons afval kunnen omgaan. In plaats van gebruiken en afdanken, gaan we naar alleen gebruiken als het écht nodig is en kiezen we na gebruik voor hoogwaardig hergebruiken in plaats van afdanken. Elke trede van de trap staat voor een andere aanpak. En daarbij geldt: hoe hoger op de trap, hoe beter.

Trap tegen troep

Help jij ook mee?

Spullen die je niet meer nodig hebt kun je een tweede leven geven door ze te verkopen. Velen gingen jou al voor.

Start nu ook met verkopen

 

De Trap tegen troep is bedacht en ontwikkeld door Duurzaamheid.nl, het platform van Anne-Marie Rakhorst. 

Terug naar duurzaamheid

Op de dag van de duurzaamheid in het onderwijs wordt er landelijk extra aandacht gevraagd voor duurzaamheid in het onderwijs. 

 

Kinderen kennis laten maken met het nieuwe normaal

Breng jij je kinderen ook al bewust met het thema duurzaamheid in aanraking? In de samenleving van morgen is duurzaamheid het nieuwe normaal. Het is daarom belangrijk dat kinderen duurzaamheid nu al als het nieuwe normaal zien en dat ze ervaren dat hun handelen er toe doet. Je kunt al impact maken door de spullen die je niet meer nodig hebt een tweede leven te geven en ze te verkopen op Laif kids. Een win-win voor de wereld en je portemonnee. 

Onze tip: Laat je kinderen meehelpen met het opruimen van hun kasten en speelgoed en maak ze bewust van het hergebruiken van spullen, het feit dat je iemand anders er weer blij mee kunt maken en dat je er ook nog een leuk zakcentje aan verdient.