Vergroot jouw verkoopkansen en neem onderstaande tips in acht als je producten gaat verkopen op Laif kids.

1. Maak een duidelijke foto die voldoet aan onderstaande checklist: 

  • Gebruik je eigen foto's
  • Kies een neutrale achtergond
  • Gebruik natuurlijk licht
  • Laat het artikel goed zien. Is er een beschadiging? Toon deze dan ook op de foto.

 2. Vermeld in de titel altijd het merk en de belangrijkste kenmerken van het product. Denk hierbij aan het merk, de conditie van het product (nieuw of gebruikt), maat, afmetingen of kleur. Bijvoorbeeld: Joolz Duo2 Kinderwagen - Beige - ZGAN  of Noppies Lange Mouw T-shirt - Maat 68 - Wit


3. Geef een duidelijke productomschrijving. Wat is het voor product, wat zijn de belangrijkste eigenschappen en heb je nog tips over het gebruik van het product? Ook kun je hier noteren of het product nog in de doos zit, hoe vaak jij het hebt gebruikt en of je het bijvoorbeeld bij jouw thuis of in de winkel kunt ophalen.


 4. Bepaal een realistische marktconforme prijs en stel je zelf de volgende vragen: 

  • Is het een nieuw of gebruikt artikel? 
  • Hoeveel soortgelijke producten zijn er te koop en tegen welke prijs? Je verkoopt je artikel niet als je het te duur prijst ten opzichte van andere aanbieders met dezelfde/ soortgelijke producten.
  • Ben je een zakelijke verkoper? Houdt rekening met de commissiekosten en trek deze af van de productprijs. Het heeft geen enkele zin om een product te verkopen op Laif kids dat duurder geprijsd is dan op andere kanalen. 
  • Wat zou jij er zelf nog voor willen geven, als je het zou kopen?
  • Houdt rekening met de eventuele verzendkosten* die de koper moet betalen en vraag jezelf af of de verzendkosten in verhouding staan tot de prijs die je vraagt.

 

5. Verkoop je goedkoper geprijsde artikelen onder de 10 euro zoals kleding of speelgoed? Kijk dan of je sets kunt maken. De kans dat je dan iets zult verkopen is groter.


 6. Tot slot: deel de artikelen die je verkoopt in je eigen omgeving via de product pagina op de website #delenislaif

 

7. Biedt meerdere verzendmethodes aan bij je producten. Let er uiteraard wel op dat de verzendmethode geschikt is voor het product dat je aanbiedt. Daarnaast is het verplicht dat je standaard 'Ophalen' en/of 'PostNL standaard verzending' aanvinkt bij al je producten, dit in geval je meerdere producten tegelijkertijd verkoopt.

 

Veel succes met verkopen. Heb jij nog tips voor ons? Dan horen we die uiteraard ook graag. Mail naar klantenservice

 Start met verkopen

 

*Brievenbuspakket via PostNL € 3,95 en standaard verzending via PostNL € 5,75 of € 9. Verzenden met Homerr € 3,60 en Ophalen is gratis.