Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in de achtergrond van Laif kids. Wij zijn Nori en Anouk, de oprichters en tevens eigenaren van het platform en nemen je graag mee in ons verhaal.  

In het kort

Laif kids is de nieuwe marktplaats waar je nieuwe en gebruikte baby- en kinderspullen kunt kopen en verkopen in de leeftijd van 0-12 jaar. Of je nu eigenaar bent van een kindermerk, een eigen speelgoedwinkel runt of je aanmeldt als particulier,  Laif kids is toegankelijk voor iedereen. Onze uitgangspunten zijn simpel: het bieden van een inspiratieve en veilige winkelomgeving, waarbij het gebruiksgemak van koper en verkoper voorop staan.

 

Waarom wij Laif kids zijn gestart 

Als jonge moeders merken wij in onze omgeving dat er meer behoefte is om baby- en kinderspullen tweedehands te kopen en te verkopen en zien we dat tweedehands consumeren steeds meer de nieuwe norm is. Niet alleen omdat iedereen zich meer bewust is van zijn of haar eigen consumptiegedrag en de impact van onze ecologische voetafdruk, maar ook omdat het interessant is voor je portemonnee. En hoe mooi is is het dat je iemand anders weer blij maakt met dat ene fietsje of die kinderwagen waar jij en je kids zoveel plezier van hebben gehad en je hiermee ook nog eens een duurzame wereld stimuleert?

Een duurzame economie stimuleren is een van de drijfveren achter Laif kids en  onze visie helder, wij geloven dat een platform als Laif kids een circulaire wereld stimuleert door vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen en drempels weg te nemen om het hergebruik van spullen te stimuleren. Door anders te consumeren en spullen een tweede leven te geven dienen bedrijven hier ook op in te spelen en hun waardeketen meer te verduurzamen. Ons consumptiegedrag en het kopen van tweedehands spullen beïnvloed dus meer dan je denkt.

Naast het stimuleren van een circulaire economie is de andere drijfveer achter Laif kids het steunen van de lokale economie en middelgrote ondernemers. Door de intrede van het coronavirus en het feit dat winkels dicht gingen is de urgentie om lokaal spullen aan te bieden groter geworden. Veel winkeliers hebben hun deuren (tijdelijk) moeten sluiten en waren niet meer in staat hun klanten te bereiken. Een verlies voor de winkelier en de klant. Via Laif kids kun je lokaal shoppen door te filteren op gemeente en verhoog je lokaal jouw zichtbaarheid als verkoper en dit alles zonder ingewikkelde spelregels of hoge commissie kosten.

 

Wat houdt het precies in? 

Kopen en verkopen via Laif kids betekent dat je altijd in contact komt met de juiste doelgroep en dat je geen ruis hebt van andere categorieën. Tevens garanderen wij een transparant platform waarbij het principe geldt ''what you see is what you get'’. Er zijn geen onverwachte kosten voor de koper of strenge eisen waaraan je moet voldoen als verkoper. De prijs zoals getoond op de productpagina is de prijs die je betaalt  +  eventuele bezorgkosten wanneer je voorkeur uitgaat naar bezorgen.

 

Hoe werkt het verkopen op Laif kids?

Iedereen kan verkopen op Laif kids. Of je nu een zakelijke verkoper bent, een moeder, vader, opa of oma. Je registreert je hier als verkoper en na registratie kun je gelijk producten toevoegen. Wij verzorgen de rest en zorgen ervoor dat kopers een veilige winkel- en betaalomgeving ervaren. Na verkoop dien je alleen zelf nog het pakket te versturen of gereed te maken voor ophalen. Ben je enthousiast geworden en ben je nog geen verkoper?

We hopen dat jullie hier met veel plezier je baby en kinderspullen gaan kopen en verkopen!  Heb je tips en / of feedback? Neem dan vooral contact met ons op!

Nori & Anouk

 Start met verkopen