Laif kids verkoopt zowel nieuwe als tweedehands artikelen. De retourvoorwaarden zijn afhankelijk van de conditie van het product en het type verkoper. Er zijn twee type verkopers te onderscheiden op Laif kids: zakelijke verkopers (rechtspersonen) en particuliere verkopers (natuurlijke personen). Hieronder vind je het retourbeleid van zakelijke verkopers op Laif kids. Het retourbeleid voor tweedehands aangekochte items op Laif kids vind je hier.

Retourneren van nieuwe artikelen aangekocht van een zakelijke verkoper

Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je bestelde artikel(en) van Laif kids of van een aangesloten zakelijke partner dan heb je wettelijk gezien het recht om je artikel(en) binnen 14 dagen na levering te retourneren of te ruilen. De retourvoorwaarden kunnen verschillen per verkoper. 

Uitgezonderd hierop zijn gepersonaliseerde artikelen. Deze kunnen niet geretourneerd worden mits anders overeengekomen met de verkoper.

Wanneer je je artikel(en) wilt retourneren neem je direct contact op met de verkopende partij van je bestelling. Je vindt de verkopende partij in je orderoverzicht in je Mijn Account of via de bestelbevestiging van je aankoop in de mail. Je kunt ook gebruik maken van dit formulier om je bestelling van de zakelijke verkoper te retourneren. 

Kosteloos retourneren of betaald?

Tenzij anders overeengekomen met de verkoper, betaal je als koper meestal de verzendkosten voor de retourzending.

  • Kosteloos retourneren

Indien de verkoper retourneren kosteloos aanbiedt, zal de verkoper je voorzien van een retourlabel en/of antwoordnummer waarnaar je de artikel(en) kunt retourneren. Wanneer de verkoper de bestelling retour heeft ontvangen zal deze binnen X werkdagen (hangt af van de voorwaarden van de verkoper) worden terugbetaald en/of omgeruild.

  • Betaald retourneren

Indien je als koper zelf de retourkosten dient te betalen, dien je zelf het pakket te retourneren via één van de pakketdiensten in Nederland. Als verkoper bepaal je zelf of je het pakket verzekerd retour stuurt of niet. Let op dat het retouradres van de verkopende partij klopt.

Wanneer de verkoper de bestelling retour heeft ontvangen zal deze binnen X werkdagen (hangt af van de voorwaarden van de verkoper) worden terugbetaald en/of omgeruild.

Belangrijk is wel dat je bij de retournering van je artikel(en) altijd een retourreden opgeeft aan de verkopende partij. Dan kunnen zij hier weer mee aan de slag door de content of het product te verbeteren zodat een volgende retour om dezelfde reden voorkomen kan worden. 

Een artikel online omruilen voor een artikel(en) van een andere verkoper is niet mogelijk. In dat geval wordt het orderbedrag terugbetaald, eventuele nieuwe artikelen kunnen via Laif kids worden aangekocht.

Retourneren van nieuwe artikelen aangekocht van Laif kids

Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je bestelde artikel(en) van Laif kids dan kun je de artikel(en) binnen 14 dagen na levering retourneren. 

Wanneer je je artikel(en) wilt retourneren neem je contact op met de klantenservice van Laif kids. Vermeld in je mail om welke bestelling het gaat en welk(e) artikel(en) je wilt retourneren. Je kunt ook gebruik maken van dit retourformulier om je bestelling te retourneren.

Als je een artikel van Laif kids wilt retourneren betaal je zelf de retourkosten (uitgezonderd van defecte artikelen, dan zal Laif kids de retourkosten betalen).  Je kunt zelf kiezen via welke pakketdienst in Nederland je de items terugstuurt. Als verkoper bepaal je zelf of je het pakket verzekerd retour stuurt of niet. Let op dat het retouradres klopt.

Wanneer wij de bestelling retour hebben ontvangen zullen wij binnen 5 werkdagen de terugbetaling in gang zetten. 

 

Vermoeden van fraude en/of vervalsing?

Heb je het idee dat het ontvangen product een vervalsing is en dat het niet het officiële merk betreft van het artikel? Neem dan binnen 2 dagen na aankoop contact met ons op via de klantenservice.

Wij zullen hiervoor een case aanmaken en de gelden bevriezen voordat we het overmaken aan de verkoper. Het kan zijn dat we additionele informatie van je nodig hebben m.b.t. de melding, in dat geval nemen wij contact met je op. 

 

Wij helpen je graag verder

Heb je niet het antwoord kunnen vinden op je vraag? Bekijk de veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice.